Registruj se
Pristupi svim informacijama

Klikom na dugme registruj se prihvatate uslove korišćenja portala

Ako imaš nalog prijavi se

Univerziteti

Univerzitet Singidunum

Fakulteti u sastavu univerziteta:

Vise skole u sastavu univerziteta:

O univerzitetu:

Na Univerzitetu Singidunum organizuju se osnovne akademske trogodišnje i četvorogodišnje studije, kao i jednogodišnje i dvogodišnje master studije i trogodišnje doktorske studije.
U skladu sa savremenim tendencijama u sferi visokog obrazovanja, prema principima Bolonjske deklaracije i na osnovu mogućnosti koje je dao novi Zakon o visokom obrazovanju Republike Srbije, Univerzitet Singidunum nudi koncept integrisanih studija u kome su po pravilu prve dve godine zajedničke, a poslednje dve godine usko stručne. Nastavni planovi i programi usklađeni su sa principima Bolonjske deklaracije uvođenjem evropskog sistema prenosa bodova (ECTS - European Credit Transfer System). Praktične vežbe iz informatičkih predmeta usaglašene su sa programom za sticanje ECDL (European Computer Driving Licence) sertifikata u okviru evropske inicijative za standardizaciju obuke i testiranja znanja rada na računaru. Na integrisanom Univerzitetu Singidunum u Beogradu, Subotici i Nišu postoji i mogućnost studiranja putem interneta (Distance Learning System). Univerzitet Singidunum je prvi integrisani privatni univerzitet koji je dobio akreditaciju za tri polja naučnoistraživačkog delovanja za osnovne, master i doktorske studije i to za društvene i humanističke nauke, tehničke nauke i prirodno-matematičke nauke. Poslovni fakultet u Valjevu je prvi akreditovani fakultet u Srbiji po novom Zakonu o visokom obrazovanju.

Na fakultetima Univerziteta Singidunum studira preko 10.000 studenata. Univerzitet raspolaže sa 14.000 m² kvalitetnog prostora, koji je opremljen potrebnom računarskom i internet infrastrukturom, audio-video i drugom opremom neophodnom za savremenu realizaciju nastavnih aktivnosti: 10 amfiteatara, 20 sala za predavanja, 5 računarskih i internet centara, centar za strane jezike, biblioteka, bežični internet, kabineti za konsultacije, banka, studentski kafe - restoran i drugi sadržaji.

» DO INOVACIJA U BANKARSTVU ZA SAMO 48 SATI Počinje odbrojavanje do prvog hakatona u Srbiji za digitalno bankarstvo 19.05.2016

Prvi srpski „Fintek“ hakaton (Fintech hackathon), u organizaciji ICT Hub-a, KPMG i Sosijete ženeral banke održaće se od 27. do 29. maja u Beogradu. Ovo je jedinstvena prilika za sve koji žele da se u roku od samo 48 sati oprobaju u kreiranju inovativnog rešenja za digitalno bankarstvo, a za tri najbolja softverska rešenja obezbeđen je novčani nagradni fond od 5000 evra, uz moguću podršku u daljem razvoju i komercijalnoj primeni proizvoda.

Opširnije »

» NEMA KRAJA! POTUKLI KONKURENCIJU: Srpski studenti sa FON-a ŠAMPIONI SVETA! 12.05.2016

Na takmičenju "Mc Gill Management International Case Competition 2016" koje je održano u Kanadi, učestvovalo je 12 univerziteta iz celog sveta, a najbolji su bili studenti Fakulteta organizacionih nauka.

Opširnije »

» Pogledajte sa kojim prijateljima ste najprisniji 11.05.2016

Znamo da ovo odavno želite da uradite. Ne brinite, vrlo je jednostavno.

Opširnije »