Registruj se
Pristupi svim informacijama

Klikom na dugme registruj se prihvatate uslove korišćenja portala

Ako imaš nalog prijavi se

Univerziteti

Univerzitet umetnosti u Beogradu

Fakulteti u sastavu univerziteta:

Vise skole u sastavu univerziteta:

O univerzitetu:

Univerzitet umetnosti u Beogradu je jedini specijalizovani univerzitet za umetničko obrazovanje u Republici Srbiji koji okuplja studente i nastavnike iz zemlje i regiona Jugoistočne Evrope. Univerzitet nudi širok spektar studijskih programa iz svih umetničkih oblasti, kao i studijske programe namenjene profesionalcima u oblasti kulture i medija.

Kao najstarija i najveća institucija visokog obrazovanja u Srbiji, Univerzitet umetnosti nastoji da promoviše umetničku kreativnost i raznovrsnost kao suštinska obeležja nacionalne kulture i potrebe društva u celini, i da doprinosi razvoju lokalne zajednice u kojoj je situiran.

Univerzitet je otvoren ka društvu i njegovim zahtevima preko specifičnih kulturnih projekata i akcija koje doprinose opštem procesu društvenih reformi, pre svega procesu razvoja i unapređenja umetnosti, nauke i visokog obrazovanja.

Zadržavajući svoje specifičnosti, Univerzitet umetnosti je odlučan da se integriše u evropski akademski prostor i da, shodno svojim potencijalima, u najboljem duhu zajedništva Univerziteta i fakulteta koji ga čine, potvrdi svoj status značajne međunarodne ustanove visokog umetničkog obrazovanja na Balkanu.

» DO INOVACIJA U BANKARSTVU ZA SAMO 48 SATI Počinje odbrojavanje do prvog hakatona u Srbiji za digitalno bankarstvo 19.05.2016

Prvi srpski „Fintek“ hakaton (Fintech hackathon), u organizaciji ICT Hub-a, KPMG i Sosijete ženeral banke održaće se od 27. do 29. maja u Beogradu. Ovo je jedinstvena prilika za sve koji žele da se u roku od samo 48 sati oprobaju u kreiranju inovativnog rešenja za digitalno bankarstvo, a za tri najbolja softverska rešenja obezbeđen je novčani nagradni fond od 5000 evra, uz moguću podršku u daljem razvoju i komercijalnoj primeni proizvoda.

Opširnije »

» NEMA KRAJA! POTUKLI KONKURENCIJU: Srpski studenti sa FON-a ŠAMPIONI SVETA! 12.05.2016

Na takmičenju "Mc Gill Management International Case Competition 2016" koje je održano u Kanadi, učestvovalo je 12 univerziteta iz celog sveta, a najbolji su bili studenti Fakulteta organizacionih nauka.

Opširnije »

» Pogledajte sa kojim prijateljima ste najprisniji 11.05.2016

Znamo da ovo odavno želite da uradite. Ne brinite, vrlo je jednostavno.

Opširnije »