Registruj se
Pristupi svim informacijama

Klikom na dugme registruj se prihvatate uslove korišćenja portala

Ako imaš nalog prijavi se

Međunarodne parlamentarne stipendije

Grad: Nemačka, 08.06.2015

Nemački Bundestag u saradnji sa tri univerziteta u Berlinu nudi stipendije visokokvalifikovanim i politički zainteresovanim mladim osobama iz zemalja istočne i jugoistočne Evrope. 

Mladim ljudima iz Srbije pruža se mogućnost da u toku petomesečnog boravka u Nemačkoj u periodu od 1. marta do 31. jula 2016. godine upoznaju politički sistem Savezne Republike Nemačke i Evropske unije. 

Stipendisti će u okviru svoje prakse aktivno učestvovati u radu kancelarije jednog od poslanika Bundestag-a i tako se upoznati sa parlamentarnim sistemom i političkim procesom donošenja odluka u Nemačkoj.

Konkurisati mogu diplomirani studenti koji su državljani Republike Srbije, imaju dobro znanje nemačkog jezika i koji su rođeni posle 1. marta 1986. godine.

Detaljne informacije o programu, formulari za prijavljivanje i uslovi za apliciranje mogu se naći na veb stranici: www.bundestag.de/ips.

Rok za predaju aplikacija je 30. juni 2015. godine.

Za sva pitanja u vezi sa programom u ambasadi SR Nemačke na raspolaganju Vam stoji gospođa Andrea Vasović (ips@belg.diplo.de) ili na tel. 011 3064 318

Komentari: