Registruj se
Pristupi svim informacijama

Klikom na dugme registruj se prihvatate uslove korišćenja portala

Ako imaš nalog prijavi se

INFORMACIJA O AKTIVNOSTIMA FONDACIJE SALCBURG O PROGRAMU DODELE STIPENDIJA ZA PROGRAM POSTDIPLOMSKIH STUDIJA I USAVRŠAVANJA U OBLASTI MEDICINE, MEDIJA I UMETNOSTI

Grad: Austrija, 20.11.2014

Generalni konzulat Republike Srbije u Salcburgu dostavio je Ministarstvu prosvete informaciju o Fondaciji Salcburg, ogranku Američko-austrijske fondacije, koja je osnovana 1984. godine, sa ciljem dodele stipendija stranim državljanima i smanjenja razlika u znanju kvalifikovanih pojedinaca, postdiplomaca iz oblasti medicine, medija i umetnosti.

 

Fondacija od 1995. godine intenzivira rad organizovanjem seminara, prakse i dopunskih kurseva iz oblasti medicine (program kasnije nazvan „Otvoreni medicinski institut – medicinsko obrazovanje bez granica). Godišnje i do 1200 specijalista iz velikog broja država boravi na jednonedeljnim medicinskim seminarima u Salcburgu. Seminare vode renomirani stručnjaci iz najboljih klinika iz SAD u saradnji sa kolegama iz univerzitetskih austrijskih klinika.

Generalni konzulat Republike Srbije je informaciju o dosadašnjem učešću 606 lekara iz Republike Srbije, kao i kontakt podatke Fondacije dostavio ovom Ministarstvu i Ministarstvu zdravlja radi obaveštenja javnosti.

Dodatne informacije o aktivnostima Fondacije dostupne su na sajtu: www.aaf-online.org.

Komentari: