Registruj se
Pristupi svim informacijama

Klikom na dugme registruj se prihvatate uslove korišćenja portala

Ako imaš nalog prijavi se

STUDENTSKE VESTI

» RAZGOVOR ZA POSAO: Može li se „šminkati“ CV?

29.03.2016

Nedavni primer lažnog finansijskog eksperta iz Norveške koji je bio zaposlen u nekoliko javnih preduzeća, pokazuje da je ulepšavanjem biografije moguće prevariti potencijalnog poslodavca prilikom konkursa za posao.

Opširnije »

» Ulepšavanje biografije kao prečica do posla

27.03.2016

Prevariti poslodavca koji vam nudi posao je moguće, bar u prvom krugu eliminacije. To je, između ostalog, pokazao i nedavni primer lažnog finansijskog eksperta iz Norveške koji je bio zaposlen u nekoliko javnih preduzeća. Da li su komisije površne u proveri podataka o kandidatu i da li su kandidati iskreni u svojim biografijama?

Opširnije »

» Sa telefonom ove marke više nećete moći da koristite Fejsbuk aplikaciju

24.03.2016

Nakon najave da korisnici Blekberi uređaja više neće moći da koriste WhatsApp aplikaciju, iz Fejsbuka stiže još jedna razočaravajuća vest. Društvena mreža odlučila je da nakon 31. marta prestane da pruža podršku za svoju zvaničnu aplikaciju na Blekberi uređajima.

Opširnije »

» 10 najlepših citata o sreći: Pre bih bio srećan nego u pravu

23.03.2016

Iako je Međunarodni dan sreće iza nas, to nas ne sprečava da svakoga dana slavimo radost i smeh. Evo šta su poznati rekli o sreći…

Opširnije »

» Naučnici objašnjavaju: Zašto je naša prva ideja retko i najbolja

20.03.2016

Nazovite to efikasnost ili lenjost, ali mozak ne voli da troši previše energije. "Pitajte" ga da vam reši problem, i vratiće se sa rešenjem koje je najprostije iako nije obavezno najbolje. To misli David Eagleman, neurolog i istraživač na Baylor koledžu za medicinu.

Opširnije »

» TAJNA opcija na vašem Fejsu aktivira VRH stvar (i ima da se navučete)

19.03.2016

Fejsbuk je smislio novi zarazan način da na njemu protraćite vreme - i fenomenalan je. Najbolji deo je što jako malo ljudi zna da ga aktivira. Evo kako da aktivirate skrivenu igricu, a možda i nekoga smuvate na ovu foru.

Opširnije »

» Od 5 videa mesečno na Youtubeu dobija 70 000 evra. Kako je moguće?

18.03.2016

Zoe Sugg, poznatija kao Zoella, ima samo 25 godina, iz Brajtona je, a ovih dana našla se u žiži britanske javnosti jer je otkriveno da zarađuje čak 70 hiljada evra mesečno vodeći svoj video blog na Youtubeu.

 

Opširnije »

» ZAŠTO SE KAŽE: Plava krv?!

18.03.2016

Sigurno ste čuli da se za pripadnike aristokratskih (plemićkih) porodica kaže da imaju "plavu krv". 

Opširnije »