Registruj se
Pristupi svim informacijama

Klikom na dugme registruj se prihvatate uslove korišćenja portala

Ako imaš nalog prijavi se

Studentska pitanja - Studentski saveti

Šta je studentska kartica?

Za korišćenje usluga studentskih centara (smeštaj u studentskim domovima i ishrana u studentskim restoranima) neophodna je studentska čip kartica.
Studentska čip kartica služi kao elektronski zdravstveni karton na Studentskoj poliklinici, a u sebi objedinjuje i međunarodne omladinske kartice EURO<26 i ISIC. Detaljnije →

Kako i gde izvaditi studentsku karticu karticu?

Studentska čip kartica se vadi na šalterima Studentskih centara.

Koji je rok za produženje (zamenu) kartica?

Kartice se mogu produžiti (zameniti) tokom čitave godine, ne postoji vremensko ograničenje.

Bus plus kartica za gradski prevoz u Beogradu

Bus plus karticu za gradski prevoz mogu da dobiju studenti koji se školuju u Beogradu ili studiraju u nekom drugom gradu, ali žive u Beogradu.
Povlasticu, koja omogućava kupovinu mesečne markice za prevoz koja košta upola manje od pune cene, odnosno 1.120 dinara, mogu da dobiju studenti fakulteta mlađi od 30 godina i studenti visokih škola strukovnih studija mlađi od 26 godina. Za izdavanje ove kartice potrebno je, pored ličnog ispostavljanja zahteva za izdavanje kartice, priložiti i uverenje o studiranju, fotokopiju lične karte i jednu sliku. Detaljnije →

Šta je potrebno za izdavanje Bus plus kartice?

Originalna potvrda o pohađanju škole ili fakulteta za celu godinu (Akreditovana škola/fakultet sa sedištem u Beogradu)
Fotokopija lične karte, ličnu kartu potrebno doneti na uvid
*Strani studenti: fotokopija pasoša ili lične karte i originalna potvrda sa akreditovanog fakulteta/škole sa sedištem u Beogradu

Period izdavanja kartice / Period važenja kartice:
Trajna (4 godine) / Godinu dana (za školsku godinu do 31.10, nakon čega se važenje može produžiti za narednu školsku godinu)
Detaljnije →

Koje popuste ima studentska kartica

Imaš mogućnost da iskoristiš mnoštvo popusta i pogodnosti u zemlji i inostranstvu! Pored brojnih popusta koji su namenjeni mladima iz oblasti sporta, kulture, edukacije, zabave, trgovine, turizma i saobraćaja, pruža ti se mogućnost da koristiš specijalne ponude koje možeš pratiti na sajtu www.gpa.rs ili na nekoj od promocija.

Osiguran si UNIQA osiguranjem! Kao korisnik kartice osiguran si od posledica nesrećnog slučaja i pred svako putovanje dobijaš potvrdu da si osiguran na sumu do 5000 e.
Potvrdu da si putno osiguran možeš dobiti putem online aplikacije na sajtu www.gpa.rs u odeljku UNIQA osiguranje tako što popuniš svoje podatke i nakon potvrde zahteva dobiješ na svoj e-mail potvrdu sa kojom možeš da putuješ!