Registruj se
Pristupi svim informacijama

Klikom na dugme registruj se prihvatate uslove korišćenja portala

Ako imaš nalog prijavi se

Vera Blagojević I

Grad: Beograd, 30.07.2014

Studentski dom Vera Blagojević I je bio prvi ženski studentski dom. Izgrađen 1936. godine, prvobitno je nosio ime Kraljica Marija. Dom je smešten u dve zgrade u centru grada i namenjen je isključivo za smeštaj studentkinja. Dom Vera I spada u najsređenije domove Studentskog centra Beograd. Posebnu pogodnost ovog doma predstavlja domski vrt, koji doprinosi njegovoj atraktivnosti.

Sobe u studentskom domu Vera Blagojević I su dvokrevetne, trokrevetne i apartmani. Sadrže osnovnu opremu kao što su kreveti, radni stolovi sa stolicama i lampama, plakari i police, ali i direktnu telefonsku liniju i priključak za satelitsku i internu kablovsku televiziju. Sobe koje su u dva nivoa imaju i čajnu kuhinju sa frižiderom i kupatilom.

U okviru doma Vera I nalaze se čitaonice sa crtaonicom, muzička soba, sala za rekreaciju, TV sala, studentski klub i perionica veša. Ovaj dom je poznat i po roditeljskim sobama u pitanju su dvokrevetne sobe namenjene smeštaju članova uže porodice koji su u poseti stanarkama.

Stanarke se hrane u studentskom restoranu u Đušinoj ulici i domu Kralj Aleksandar I.

Linije gradskog prevoza: autobusi 48, 65, 77; tramvaji 2, 5, 10

http://www.sc.rs/sc/index.php?run1=38&run=dom

Komentari: